Top saveti za primenu boja u trendu

Leto je pravi momenat da osvežite svoje domove. Verujemo da ne postoji bolji i jednostavniji način da to uradite od promene boje vaših zidova. Bilo da želite dramatično izmeniti izgled vaše kuhinje ili su vam jednostavno dosadile boje u vašem dnevnom boravku, budite sigurni da će nove boje zidova uneti veliku promenu u prostor.

Osim večite dileme da li da unajmimo profesionalca ili da se sami uhvatimo valjka i četke, često odlažemo početak radova jer nismo sigurni koju boju da odaberemo. Svakako sa belom nikada ne možete pogrešiti pogotovo ako su prostorije manjih dimenzija ili nedovoljno osvetljenje prirodnom svetlošću.

Mi vam predlažemo nešto smeliji izbor boja koje su u trendu ove godine i koje dekorateri širom sveta sugerišu svojim klijentima.

Boja zidova ima snagu da u potpunosti izmeni karakter prostora i zato ovu odluku nemojte donositi nepromišljeno. Neke boje će male prostore učiniti da izgledaju veći, neke će ga smanjiti, a neke imaju moć da u potpunosti tansformišu izgled i atmosferu prostorije.

Bitno je napomenuti još jednu stvar. U ovom tekstu, fokusirali smo se na bojenje zidova kao najčešćeg načina unošenja novih boja u vaš enterijer. To nikako ne znači da se trebate zadržati samo na tome. Predložene boje možete iskoristiti i za bojenje vaše stolarije, pri izboru štofova za tapaciranje nameštaja, prilom kupovine tepiha i zavesa, itd.

Bez obzira na trendove, boje koje predlažemo izgledaće dobro i u godinama koje dolaze.

Jamaican Plava

More ne mora da bude daleko

Plava boja je uvek popularana, a Jamaican plava je intersantna  jer kombinuje nijanse zalivsko morsko plave sa ponoćno plavim podtonom. Savršeno će izgledati ako njome obojite ulazna vrata a fasadu u svetliju vodeno plavu nijansu ili u neki od meko žutih tonova. Da sve izgleda izbalansirano, okovi neka budu u crnoj boji. Ova tirkizna nijansa predstavlja mešavinu zelene i plave boje što uvek daje šik izgled svim površinama na kojima se koristi. Ako je korištena na zidovima, prelepo će se slagati sa tapaciranim nameštajem u svetlijim tonovima i sa drvenim nameštajem u elegantno tamnijim nijansama.

Brooklyn Zelena

Malo drame nije na odmet

Brooklyn zelena bi mogla biti vaš izbor ako želite da dodate malo drame u vaš prostor. Ako vaše zidove obijite u ovu boju šume, dodajte komad luksuznog nameštaja kao što je kožna sofa i vaša soba će izgledati stilizovano i glamurozno. Za posebno elegantan utisak ukrase od gipsa obojite u svetliju nijansu ove boje.

Orange Maple

Razmislite još jednom o svom dnevnom boravku

Orange Maple je postala nova koral boja u diyajnu enterijera. Više je narandžasta nego pink i to ovoj boji daje prelep prirodni ton. Spremna da osveži svaki prostor, Orange Maple će najviše doći do izražaja ako je ukombinujete sa komadima industrijskog nameštaja u tamno plavoj ili zelenoj boji koji će pomoći da presečete slatkoću ove nijanse. Isto tako, posebno će se isticati i dobiti dodatnu dozu živosti ako joj pridodate nešto rustično kao što je vintidž klub sto ili stara drvena polica sa vašim omiljenim porcelanskim tanjirima.

Dayflower

Nije samo za kancelarije

Pastelne nijanse su opet u modi i Dayflower plava to i dokazuje. Sa jedne strane smirujuća a sa druge dovoljno energična i okrepljujuća predstavlja idealan izbor za vaš dom. Da zablista u punoj snazi, dodajte u prostoriju i nešto u senf ili crnoj boji.

Mesa Taupe

Unesite spokoj u spavaću sobu

Nekada je to bila siva, danas se za vašu spavaću sobu preporučuje ova intereseantna boja. Za blagi retro izgled, kombinujte je sa narandžastom na vašoj posteljini ili jastučićima uz akcente u grafitnoj i crnoj boji. Tretirajte je kao neutralnu boju i “samo nebo je granica“ u kombinovanju je zagarantovano.