Na ovoj stranici se možete informisati o uslovima isporuke

Opšte informacije

Prodavac se obavezuje da artikle kupljene preko CREDENZA Online prodavnice isporuči Kupcu slanjem robe preko kurirske službe.

Robu kupljenu preko CREDENZA Online prodavnice dostavljamo kurirskom službom Post Express isključivo na teritoriji Republike Srbije bez Kosova i Metohije.

U toku procesa naručivanja artikala, prihvatanjem Uslova koriščenja, smatra se da se Kupac slaže i sa Uslovima isporuke.

Molimo vas da sve Uslove isporuke pažljivo pročitate kako bi se izbegle eventualne nesuglasice.

Rokovi isporuke

Proizvode poručene radnim danima do 12h šaljemo istog dana i dostava se vrši narednog dana. Proizvode poručene radnim danima posle 12h pošta preuzima narednog dana i onda roba stiže kupcu sledeći dan. Proizvode poručene u dane vikenda (od petka posle 12h do ponedeljka u 12h) šaljemo ponedeljkom i dostava se u tom slučaju vrši utorkom. Ako proizvod poručite na državni praznik, pošiljka će biti preuzeta od strane kurirske službe prvog radnog dana nakon praznika a Vama dostavljena narednog dana.

Troškovi isporuke

Troškovi dostave se naplaćuju po važećem cenovniku kurirske službe i zavise od težine pošiljke. Troškovi dostave su prikazani uz prodajnu cenu svakog proizvoda.

Važna napomena 

Za kupce koji se odluče da robu plate pouzećem, kurirska služba će pored iznosa otkupnine naplatiti i:

  • poštarinu od 1% u vrednosti otkupnine naznačenoj na paketu, a najmanje 20.00 RSD
  • poštarinu za rukovanje otkupnom pošiljkom u iznosu od 30.00 RSD po važećem cenovniku Pošte Srbije.

Nestandardne pošiljke 

Pojedini proizvodi zbog svojih dimenzija spadaju u nestandardne pošiljke i u tu grupu spadaju proizvodi čije pakovanje prelazi dimenzije 60x50x50cm.

Isto tako, ako Kupac naruči nekoliko proizvoda standardnih dimenzija, prilikom pakovanja proizvoda u jednu pošiljku, ukupne dimenzije paketa mogu biti veće od 60x50x50 cm.

CREDENZA Online prodavnica nastoji da više proizvoda spakuje u jednu pošiljku kako bi troškovi isporuke po težini bili što manji za Kupca.

U gore navedenim slučajevima, po važećem cenovniku Post Expres-a,  naplaćuje se dodatnih 150.00 RSD po pošiljci na sledeće načine:

  • Ako Kupac naručene proizvode plaća karticom, iznos od 150.00 RSD neće biti prikazan na CHECKOUT stranici i neće biti naplaćen sa kartice već Kupac ima obavezu da iznos od 150.00 RSD uvećan za poštarinu za rukovanje sa gotovinom od 30.00 RSD plati kuriru prilikom dostave pošiljke.
  • Ako se kupac odluči da naručene proizvode plati u gotovini prilikom dostave, iznos od 150.00 RSD biće pridodan iznosu otkupnine i ostalim poštanskim troškovima.

Vreme isporuke

Obzirom na radno vreme Kurirske službe, Kupac je dužan da obezbedi preuzimanje proizvoda na navedenoj adresi u vremenskom periodu od 9h – 19h. Ukoliko iz bilo kog razloga Kupac prilikom kreiranja zahteva za kupovinu unese netačne podatke, CREDENZA doo Subotica ne snosi odgovornost za slučaj neisporučivanja proizvoda. Ukoliko je kurir dva (2) puta neuspešno pokušao uručenje, pošiljka se vraća, kupovina se smatra neuspelom i primeniće se pravilo povraćaja eventualno uplaćenih sredstava u roku od 14 dana.

Besplatna isporuka

Neki proizvodi iz naše ponude mogu biti oslobođeni plaćanja troškova dostava i u tom slučaju to će biti jasno navedeno na stranici proizvoda. Isto tako, CREDENZA d.o.o. zadržava pravo da u svrhu promocije s vremena na vreme preuzme na sebe troškove dostave ako vrednost poručenih proizvoda prelazi određeni iznos i o tim promocijama će blagovremeno obavestiti svoje kupce. 

Reklamacija u slučaju da je proizvod oštećen u toku transporta

U slučaju da Kupac nakon što je primio pošiljku ustanovi da je proizvod oštećen u obavezi je da u roku od 24h od trenutka primanja pošiljke odnese istu u dostavnu poštu svog mesta gde će biti sačinjen zapisnik o oštećenju.

Primerak zapisnika i pošiljku propisno zapakovanu u originalnu ambalažu Kupac šalje Prodavcu o trošku Prodavca na sledeću adresu:

CREDENZA doo – Magacin

Endrea Bajči Žilinskog br.9

24000 Subotica

Kupac je u obavezi da sa stranice Reklamacije preuzme Obrazac za reklamaciju i da ga uredno popunjenog pošalje Prodavcu.

Dalja procedura, nakon što prodavac primi pošiljku sa oštenjenim proizvodom i Obrazac za reklamaciju, opisana je na stranici Reklamacije.

Dodatna pitanja

Za dodatna pitanja u vezi isporuke proizvoda možete nam pisati na e-mail [email protected]