Dobro došli na CREDENZA online!

Opremanje muškog stana

Za većinu ljudi, kada se govori o uređenju životnog prostora za muškarce, prva asocijacija je neuredan prostor pretrpan gomilom otrcanog i rasparenog nameštaja, neispražnjene pepeljare i neoprane šoljice od kafe. Da li je to baš uvek tako?

Naravno da nije. Mnogi muškarci žele uredne prostore koji nisu „operisani“ od stila već prostore koji odišu elegancijom i kkoji već na prvi pogled ukazuju da je prilokom uređenja vođeno računa o svakom detalju.

Ako malo pobliže pogledamo trendove u uređenju enterijera, lako ćemo doći do zaključka da većina trendova predviđa ženstvene boje i detalje i to je nešto što frustrira mnoge muškarce pa i neke pripadnice nežnijeg pola.

Iz tog razloga, mnogi dizajneri se polako okreću i potrebama savremenog muškarca i nude dizajnerska rešenja prilagođena njihovim potreba više nego ikada ranije.

Bilo da ste pripadnik jačeg pola koji živi sam ili vam je data šansa da barem jednu prostoriju u kući opemite po vašem ukusu, nadamo se da ćete biti inspirisani primerima koje vam donosimo.

Iz prostorije u prostoriju, pokušaćemo da vam pokažemo kako enterijer prilagođen ukusu muškaraca ne mora da izgleda zapušteno i bez ukusa već moderno i vrhunski stilizovano:

 • Dnevni boravak
 • Kuhinja i trpezarija
 • Spavaća soba
 • Kupatilo
 • Office

Dnevni boravak

Kako je dnevni boravak najčeće centralna prostorija vašeg životnog prostora gde provodimo najviše slobodnog vremena i gde se zabavljamo sa gostima, uređenju istok treba pristupiti sa mnogo pažnje.

Možete se opredeli za bilo koji stil uređenja i onda ga prilagoditi zadatku odabirom boja i detalja kojima ćete stvoriti atmosferu prostora koji je uređen u muškom stilu.

Mi vam predlažemo sledeća 4 stila koji se najčešće koriste kada je zadata tema muški stan:

 • Minimalistički / Skandinavski Stil
 • Mid – Century Modern
 • Industrijski stil
 • Rustični stil

Dnevni boravak: Minimalistički / Skandinavski stil

Sive i svetlo braon oba odlike su skandinavskog stila. Kožna sofa i kožna stolica poznatog dizajna savršeno se ukapaju sa mermernim klub stolom i meliranim tepihom.

Braon kožna sofa i crna kredenza sa par biranih dekorativnih predmeta čine da prostor oslobođen suvišnih detalja odiše luksuzom i elegancijom.

Dnevni boravak: Mid Century Modern

Moderno uređen dnevni boravak za muškarca koji voli umetnost i dizajn. Poseban detalj je crna zidna lampa koja moze da se po potrebi pomera u svim pravcima.

Tamnosivi zid i svetli parket su dobra osnova za sofu presvučenu zelenim plišom i gomilu zlatnih detalja. 

Modularna sofa retro izgleda u različitim dezenima i savremena rasveta su upotpunjeni sa nekoliko dekorativnih predmeta predstavljaju dobar primer lepo dizajniranog dnevnog boravka.

Dnevni boravak: Industrijski stil

Monohromatski izgled koji čine kožni nameštaj, tepih i zavese u tamnoj boji razbijen je samo slikama na zidovima na kojima preovladava crvena i bela boja. Rasveta i stolice u ulozi stolića su industrijskog stila i sve zajedno otkriva da je prostor uređen ze muškarca.

Loft uređen u kombinaciji industrijskog stila i ultramoderne tehnike u kuhinjskom delu. Kombinacija betonsko sive i nešto svetlije nijanse drveta su pravi izbor boja za muški stan.

Dnevni boravak: Rustični stil

Dnevni boravak u pretežno svetlim tonovima i akcentima u crnoj i zlatnoj boji.Već na prvi pogled uočava se savršena simetrija prostora sa masivnim ogledalom u sredini.

Dnevni boravak u crno belim tonovima ukombinovan sa komadima nameštaja različitih stilova u braon boji čine da ovaj stan izgleda elegantno i šik.

Braon kožna sofa i masivna metalna visilica dominiraju prostorom uređenium u kombinaciji rustičnog i industrijskog stila.

Kuhinja i trpezarija

Žene vole muškarce koji dobro kuvaju pa zašto onda svoj talenat ne bi iskazivali u perfektno dizajniranoj kuhinji?

Kuhinje više nisu rezervisane samo za žene i stoga želimo da vam damo nekoliko smernica kako da osim sa kulinarskim specijalitetima “onu pravu“ kad vam dođe na večeru zadivite i dizajnom vaše kuhinje.

Postoji nekoliko ključnih stvari koje morate ispoštovati ako želite da ovaj prostor već na prvi pogled otkriva da je muškarac šef u kuhinji:

 • Tamne boje i topli tonovi

Ovde mislimo na boju kabineta u grafit sivoj, crnoj ili tamno braon boji i zidove u perfektnom miksu sive i bež jer uvek izgledaju baš muški.

 • Komercijalni nivo uređaja

Budimo realni. Što više high-end u stilu James Bond-a ubacite, to ćete više biti zainteresovani za kuvanje. Kompanije koje proizvode kuhinjske uređaje to u zadnje vreme imaju u vidu i sve je više uređaja koji se sviđaju pre svega muškarcima. Crni ili srebrni aparati od nerđajućeg čelika sa masivnim ručkama i gomilom displeja su pravljeni baš za ovakve kuhinje. Veliki side bz side frižideri u koje staje gomila piva i ugrađeni ledomati za uživanje u omiljenom viskiju su neizbežni u ovakvoj postavci.

 • Akcenti u Industrial stilu

Jer…mi smo majstori za sve i svašta pre svega. Metalni kabineti umesto drvenih, metalni sto na točkovima umesto kuhinjskog ostrva ili metalna visilica velikih dimenzija sa vidljivim varovima i šrafovima…i zadnja sofisticiranost same kuhinje će sa lakoćom biti obrisana. Sve mora da izgleda sirovo i trajno.

 • Jednostavne linije

U ovoj kuhinji nema mesta za ništa kitnjansto kao što su zavesice ili vezene kuhinjske krpe. Nema mesta saksijicama sa cvećem ali ima mesta za crne metalne saksije sa svim mogućim začinima. Sve mora biti lišeno suvišnih dekorativnih detalja koje zamenjuju jednostavne i čiste linije i gomila gedžeta.

Sirova i sofisticirana u isto vreme, kuhinja sa slike je uređena na način da izgleda čvrsto i trajno.

Veoma slična kuhinji sa prethodne fotografije i upotpunjena sa kabinetima u terakota boji i sa zlatnim slavinama.

Veoma moderna trpzarija  sa mermerom 

Spavaća soba

Bilo da je uređena minimalistički ili rustično, bilo da je misteriozna ili minimalistička, spavaća soba predstavlja prostor u kojem treba podići životni standard.

Ovde se odmaramo, spavamo, volimo i ovde treba da prepustimo mašti na volju. Obzirom na zadatu temu, ovde isto treba da preovladavaju tamni i zagasiti tonovi. Podrazumeva se što veći krevet sa dobrim dušekom i posteljina u antracit boji ili svetlo sivoj u kombinaciji sa crnim detaljima. Dodajmo ovome teške zavese, nešto lukuzniji tepih, veliki TV i zanimljivu modernu rasvetu sa prigušivačem i dobićemo prostor u kojem rado boravimo i kada nije noć i vreme za spavanje. Lični stil izrazite odabirom umetničkih dela ili uramljenih fotografija velikog formata na zidu i sa nekoliko dekorativnih predmeta na noćnim stolićima.

Ako vam budžet nije limitiran, svakako razmislite o walk-in garderoberu koji polako ali sigurno, uz kupatilo, postaje neizostavan deo svake dobro opremljene noćne zone pa i one muške o kojij ovde govorimo. U slučaju da za tako nešto jednostavno nemate dovoljno prostora, dobru zamenu predstavlja veliki garderobni ormar napravljen od metala i zasenčenog stakla sa unutrašnjim policama osvetljenim LED rasvetom.

Kupatilo

Kupatilo u muškom stilu može da ide u dva pravca. Prvi izbor i ujedno i najčešći su zidovi sa pločicama u tamnim tonovima i sa drvenim podom ili onim pokrivenim keramikom koja imitira drvo takođe u što tamnijim braon nijansama. Na ovo dodajte sanitarije u beloj boji, hromirane ili zlatne slavine i skupe peškire. Ako imate dovoljno prostora, ubacite i stolicu u crnoj boji.

Druga varijanata, koja ne odstupa od zadatog stila, su bele keramičke pločice na zidovima i crni pod. To predstavlja idealnu osnovu za dodavanje sanitarija u beloj ili crnoj boji. Ako se odlučite za ovu opciju, ubacite uramlljenu sliku, vintidž ogledalo u zlatnom ramu i vaše kupatilo će odisati šarmom Art Deco stila, a uz poneku izmenu u vidu crne retro lampe, porculanskih ili metalnih držača za sapun i ostale potrebštine, imaćete Bauhaus kupatilo pre nego što toga i postanete svesni.

Radna soba

Ako ste neko ko radi od kuće ili prosto želite stvoriti kutak u kojem možete ponekad zapisati neku ideju ili odgovoriti na kasni mejl donosimo vam nekoliko ideja kako da ga dizajnirate.

I kada je ovaj prostor u pitanju, možete se odlučiti za razne stilove uređenja. Bitno je da ih prate tamni tonovi, karo šare na štofovima, luksuzni detalji, seksi kožna fotelja pai krzno divljih životinja.

Ne oklevajte, ovo je idealan prostor za izlaganje vaših omiljenih hobija, fudbalskih lopti, maketa brodova, kaciga, itd. Isto tako, smestite ovde biblioteku sa kolekcijom vašuh omiljenih knjiga i uživajte u čitanju do kasno u noć.

Nekoliko saveta za kupovinu

 • Kupujte samo ono što vam se zaista sviđa i zbog čega se nećete kajati
 • Kupujte stvari koje će kako vreme prolazi izgledati sve bolje
 • Kupujte samo ono što možete priuštiti
 • Ne kupujte samo da bi ispratili stil, mislite i na funkcionalnost
 • Ne plašite se boja, po neki detalj u jarkim bojama će uneti razigranost u prostor

 

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

News
Letter

Vesti o novim proizvodima, trendovima i specijalnim popustima direktno u vašem inbox-u!