Kao svaka godina i 2022. se neće razlikovati u mnogome po predviđanjima trendova u raznim granama industrija. Svaki kraj godine nagoveštava dolazak novih sezona i inovacija kada je reč o modi, dizajnu i uređenju enterijera.

Mnogi dizajneri i njihovi establirani studiji objavljuju liste onoga što će biti moderno, traženo i obeležavati nadolazeću sezonu, bilo to komadi garderobe, materijali ili boje, trendovi nameštaja, dekoracija ili inovativni načini obrade i izgradnje enterijera naših domova ili poslovnih prostora.

Bez obzira na vrstu predviđanog trenda, naredna sezona se razvija nekom svojom dinamikom i potvrđuje ili opovrgava najavljene trendove, te uspešnost određenih brendova u mnogome zavisi od umešnosti prihvatanja i prepoznavanja onoga što će biti relevantno.

Mi ćemo se u daljem tekstu baviti predviđanjem trenda boja za narednu sezonu, uzimajući izvore nekoliko relevantnih modnih kuća i kompanija koje se bave ovim tematikama.

Esencijalne boje koje će po svemu sudeći preovladavati naredne godine su:

  • Puter krem
  • Kvarc zelena
  • Tech plava
  • Tamni hrast
  • Charlotte pink
  • Dahlia narandžasta

Puter krem

Naredna sezona će otpočeti sa bojama inspirisanim uglavnom iz prirode i naše neposredne okoline. Puter krem neutralna boja nas vraća u tradicionalne enterijere, elegantne i sofisticirane.

Ona je udobna, bogata, a predlaže se kao osnovni ton prostorije i u kombinaciji sa detaljima nameštaja istih nijansi. Može da se primeni u kuhinji kao i u dnevnim i spavaćim prostorijama.

Odlično se slaže sa natural braon drvetom raznih nijansi, te ih je preporučljivo imati u  komadima nameštaja, komodama ili policama. Ono što nova sezona ne zaboravlja, a to je metalik finiš i igra sa zlatom, kao nezaobilazni detalj sa neutralnom puter bojom.

Bilo da je stavite kao završni biserni sjaj na stolici ili fotelji, ili kao zlatni akcentni luster ili lampu, nemojte štedeti na metalik sjaju ove sezone.

Iz naše ponude

Kvarc zelena

Nijansa zelene je svake sezone diskutabilna, a retko kada je izostavljena, već je uvek uvrštena u predviđanje bar u jednoj nijansi. Za ovu sezonu neki je najavljuju kao žade zelenu, neki kao tirkizno zelenu, a onu koju mi predlažemo, jer smo sa njome oduševljeni, je Kvarc zelena bojKao i prethodnih sezona, zelena će dolaziti u raznim kombinacijama, a ne retko i u kompletne enterijere. Zlatni i bras detalji sa natural braon nameštajem su uvek dobar odabir, jer nas u suprotnom čeka monohroma paleta koja je teško prihvatljiva, sem ako dolazi iz nekih si-fi filmova budućnosti.

Potreba da prirodu unesemo u dom je nezaobilazna, ali se mora napraviti balans, kako ne bi smo imali osećaj boravka u dvorištu. Vrlo je važno napomenuti da se sa jarkim i upečatljivim bojama treba pažljivo igrati, te predlažemo elegantne kvarc zelene detalje u komadima nameštaja, draperija ili dekorativnih predmeta.

Iz naše ponude

Tech plava

Hrabra i provokativna, a opet toliko potrebna zaljubljenicima unutrašnjeg dizajna, te ove sezone dolazi u neverovatnoj tech plavoj boji.

Plava nijansa je opet jedna od esencijalnih paleta za izradu nameštaja i dekorativnog pokućstva, te nam ne ostavlja slobodu da je izbegnemo.

Naredna sezona najavljuje jake ali ipak zagasite nijanse indigo plave sa varijacijama neona i nadrealno jarke akcentne plave kao detalja u prostoru.

Sa plavom, kao i sa zelenom, nije dozvoljeno prevladavanje te se biraju pametni detalji, kako bi moderan dom učinile pitomim i primamljivim.

Kombinacija sa materijalima kao što je koža i drvo, a metalik okovom i rasvetom, dobijamo pravilno opremljene prostorije u najmodernije boje naredne sezone.

Iz naše ponude

Tamni hrast

Poslednjih godina drvo kao materijal se u velikom stilu vratilo u naše enterijere, napokon, nakon niza veštačkih materijala i plastike, koja je preovladavala decenijama.

Natur drvo u raznim nijansama se koristi za izradu gotovo svega, počevši od nameštaja pa sve do zidnih obloga.

Svaka sezona ima svoje favorite, te je za sledeću sezonu najavljena nijansa tamnog hrasta.

Ovom nijansom se postiže luksuz i sofisticiranost prostora u koji se unosi. Njegova gotovo crna boja sa teksturom drveta čini vaše komade bezvremenim i lako uklopljivim u gotovo svaki ambijent.

Bilo da je koristite kao podne obloge, komode ili dekorativne predmete, nećete pogrešiti ako ih za narednu sezonu unesete u svoj dom.

Odlično se kombinuje sa krem i zagasitim zidovima i metalik detaljima u obliku rasvete ili okovima nameštaja.

Tamni hrast odlično trpi metal kao i druge vrste materijala, kao što je koža ili kamen.

Kako da osmislite prostor a da je prijatan i topao sa hladnim nijansama tamnog hrasta i crne, možete videti na nekim od primera

Iz naše ponude

Charlotte pink

Oprezno se najavljuje nijansa pink boje za sledeću sezonu, znajući kako ona može ugroziti enterijere i lako ih pretvoriti u prodavnice bombona sa pastelnim i nežnim nijansama.

Iz tih razloga, ova sezona najavljuje charlotte pink boju, jarku a ipak zagasitu, koja će se pojavljivati samo u detaljima i kombinacijama sa zlatom ili brasom.

Važno je napomenuti da adekvatna nijansa pink boje u prostoru odaje utisak smele i luksuzne note vlasnika i dizajnera, te se iz tih razloga i preporučuje.

Pink nijanse dolaze sa određenim materijalima, kao što su pliš ili velur, koji joj daju punoću i mekoću, ili u cvetnim dekorativnim predmetima, koji prikazuju njenu prirodnu inspiraciju.

Ako ste osoba spremna za eksperimentisanje, pogledajte kako fantastično izgleda zagasito pink boja u prostoriji i pokušajte je primeniti u vašem domu.

Iz naše ponude

Dahlia narandžasta

Narandžasta boja asocira na radost, svetlost i entuzijazam. Kao takva je rado viđena u cvetnim aranžmanima, baštama i dekoracijama. Ova sezona nam donosi predivnu dahlia nijansu, zagasitu, bogatu i punu boju, koja se može uneti u prostore u gotovo svakom obliku.

Bilo da je koristite za bojenje zidova, komade nameštaja ili detalje, pretvoriće enterijer u topao i udoban prostor u kojem ćete rado boraviti.

Odlično se kombinuje sa metalik završnim detaljima i brasom, što i naredna sezona najavljuje kao nezaobilaznu kompoziciju svakog prostora.

Narandžasta boja trpi razne materijale kao što su štof, pliš, koža ili drvo, kao i mnoge kombinacije boja, te joj to pruža odličnu kreativnu moć u dizajniranju gotovo svakog prostora.

Ako želite da se poigrate sa ovom radosnom jesenjom bojom, na sledećim primerima možete videti kako to najlepše izgleda u prostorima dekorisanim stručnim timovima dizajnerskih studija.

Iz naše ponude

Nadamo se da smo vam uspeli privući pažnju i dati bar kratak uvid u nadolazeću sezonu koju na vreme treba imati na umu te se pripremiti i odabrati boju vašeg sentimenta.

Kada prepoznate sebe i svoje afinitete, svaku inovaciju i trend ćete moći prilagoditi sebi i naći u njemu baš ono što vama odgovara.

Uvek budite svoji i ne dozvolite da vas bilo koji trend pokoleba u pravljenju udobnog i vašeg ličnog prostora, već ga iskoristite za vašu individualnu kreativnost i ona će biti vidljiva.

Hvala na čitanju.

Vaša CREDENZA!

 

https://credenza.rs/proizvodi/