Trend metalik boja je među nama i ove godine i tu je da ostane.

Kao što smo imali prilke da vidimo, zlatni akcenti su sveprisutni na modnim revijama i izgleda da su se odatle premestili i u naše domove. Po poslednjim preporukama svetskih dizajnera, zlatni akcenti pronalaze svoje mesto u svakoj prostoriji, od dnevnih soba i kuhinja do spavaćih soba i kupatila.

Uz zlatnu boju uvek dolazi i upozorenje: Vrlo lako ćete preterati! Nastojanje da se postigne savršen balans može biti veoma teška igra. Premalo, sigurno će proći neopaženo, a previše zlata, budite sigurni da će izgledati neukusno.

Isto tako, samo zato što je u zlatnoj boji, ne znači da mora biti i skupo. Nekoliko dekorativnih predmeta u zlatnoj boji, zlatno jastuče ili lampa sa zlatnim finišem je sve što vam treba da unesete dozu glamura u vaš životni prostor. Ako ste dovoljno hrabri i ne spadate u one kojima sve brzo dosadi i koji vole stalne promene, možete se odlučiti i na ozbiljnije investicije kao što su zlatne slavine, metalizirani paneli kojima možete obložiti vaše kuhinjsko ostrvo, kvake na prozorima i vratima, i tako dalje.

Esencija dizajna enterijera je kombinacija luksuza i estetike.

Spojite te stvari zajedno i odmah postaje jasno da se zlatna boja prirodno uklapa u svaki prostor. Zlato dolazi u bezbroj nijansi a ne samo u sjajno žutoj koja nam svima prvo pada na pamet. Mogu da se nađu od meko zlatne, koja se dobija mešanjem sa srebrnom, preko ružičasto zlatne, pa sve do tamnijih nijansi  koje su manje upadljive, posebno ako dolaze u mat finišu.

Predstavljamo vam primere za koje mislimo da su izvedeni baš kako treba i nadamo se da ćemo vas ohrabriti i inspirisati na dekorisanje vaših domova detaljima u ovoj nadasve elegantnoj i šik boji.

U dnevnom boravku

Dnevna soba je prostor u kojem provodimo najviše vremena,  bilo da uživamo u slobodnom vremenu sa članovima porodice ili se zabavljamo sa prijateljima. U tom smislu, uređenju ove prostorije pristupamo sa puno pažnje.

Zlatni detalji doprinose glamuroznom izgledu i unose eleganciju podižući nivo uređenja na visok nivo.

Kao što smo već napomenuli, pravilo manje je više posebno se  odnosi na upadljive zlatne detalje. Koliko će se ovi detalji isticati u prostoru u mnogome zavisi i  od boja koje su korištene u ostatku prostorije.

Ako zlatnu boju unosimo u prostor u kojem preovladava crna boja moramo biti posebno pažljivi. Može da izgleda glamurozno ali sasvim sigurno će izgledati prenapadno ako preterate sa zlatnim detaljima.

Sa druge strane, ako predmete u zlatnim nijansama kombinujemo sa toplijim bojama, kao što su braon ili bež tonovi, prostor će izgledati izbalansirano, elegantno i toplo, a to je atmosfera u domu kojoj svi težimo.

Veliko ogledalo sa zlatnim ramom i vaza sa zlatnim akcentima su transformisali ovaj kutak dnevnog boravka.

Lampa od perja na zlatnom metalnom postolju i zlatni detalj na klub stolu.

Metalna zidna dekoracija ukombinovana sa zlatnim jastučićima na sofi.

Zlatni Akcenti 12

Enterijer u tamnim tonovima sa prelepom kredencom na koju su postavljeni lampa i ram za sliku u zlatnim tonovima.

Zlatne statue na konzolnom stolu sa postoljem u istom tonu izgledaju izbalansirano zahvaljujući belom zidu.

U spavaćoj sobi

Spavaća soba predstavlja naš intimni kutak i kada je dizajniranje ovog prostora u pitanju zaista možemo pustiti mašti na volju.

U trendu su sobe u kojima preovladavaju tamniji tonovi i zato je zlatne detalje lako ukombinovati bez da prostor izgleda neukusno ili pretrpano.

Dovoljno je samo nekoliko jastučiča u zlatnoj boji, zlatno postolje za noćnu lampu ili ram za slike i vaša soba će izgledati luksuzno i elegantno.

Zlatni akcenti 17

Spavaća soba dostojna rock’n’roll zvezde. Zlatni detalji su payljivo dozirani i doprinose classy atmosferi.

Zlatni Akcenti 15

Zelena boja zida i pink zaglavlje kreveta su nepogrešivo uklopljeni sa zlatnim akcentima.

Savršeno uklopljeni detalji u saten zlatnoj i sjajno zlatnoj boji za izgled spavaće sobe kao u najboljim hotelima.

U kuhinji i trpezariji

Ako su vam dosadile jednolične kuhinje sa slavinama i uređajima u hrom i srebrnoj boji, pravo je vreme da date šansu i nešto smelijim idejama.

Davno je prošlo vreme kada su slavine morale biti samo u hrom boji a one mesingane su smatrane staromodnim. Danas je moguće naći slavine i u drugim bojama, dostupne su crne, bele, zlatne…izbor je samo vaš.

Vešt majstor koji vam izrađuje kuhinju može vrlo lako uz upotrebu dostupnih materijala u vidu medijapan i metalnih panela da sakrije neuglednu tehniku koju ne želite da menjate i tako je vizuelno u potpunosti transformiše. Dodajte po neki ukras u vidu metalnih okova u zlatnoj boji i vaša kuhinja je spremna da oduševi sve goste.

Da ispratite trend, u trpezariji je dovoljan i samo veliki svećnjak ili par figurica u zlatnim nijansama. Zlatni detalji se mogu naći i na posuđu ili čašama, posebno onima koji se koriste za nešto svečanije prilike.

Mada, nešto mislimo, zašto ne bismo živeli kao kraljevi svakog dana u godini?

Zlatni Akcenti 4

Backsplash od belog mermera i crni kuhinski elementi ukrašeni detaljima u zlatnoj boji čine da ova kuhinja izgleda luksuzno.

Zlatni Akcenti 5

Trpezarija u tamnim tonovima sa skulpturom i činijama u zlatnoj boji za posebne trenutke sa porodicom i prijateljima.

Zlatni Akcenti 5

Kuhinjsko ostrvu presvučeno metaliziranim panelima u zlatnoj nijansi je uklopljeno sa slavinama i ostalim detaljima.

U kupatilu

 Svi želimo da od naših kupatila napravimo oazu uživanja i opuštanja. U poređenju sa ostalim prostorijama, nekako se na kupatilo potroši i najviše novca pa čak i na ona male kvadrature kakve najčešće i srećemo u našim domovima.

Ako pravite novo kupatilo ili renovirate staro imajte u vidu činjenicu da se na pločice ne mora potrošiti najveći deo budžeta. Pločice svakako moraju biti kvalitetne ali često se dešava da najviše plaćamo za dezen i umesto toga vam savetujemo, ako vam je budžet limitiran, da se odlučite za nešto jeftinje pločice, a da se poigrate sa bojama i načinom slaganja istih.

Kupatilo nije nešto što se pravi svaki dan i osim što je skupo,  renoviranje traje dugo i predstavlja stres kojem ne želimo da se izlažemo. Uzmite u obzir da vam i najskuplje pločice i sanitarije mogu veoma brzo dosaditi.

Zato savetujemo da ostatak novca potrošite na detalje koji će transformisati i najobičnija kupatila i koje je lako zameniti u svakom trenutku. To može biti zanimljivo ogledalo, lepa rasveta, kvalitetni peškiri ili polica za kozmetiku, kupatilski set, razne kutijice ili vaze.

Bez obzira za koje zlatne detalje se odlučite, možete biti sigurni da će vaše kupatilo odisati šarmom, elegancijom i luksuzom.

Zlatni Akcenti 1

Dovoljan je i samo jedan detalj kao što je ovo ogledalo za instant spa izgled vašeg kupatila.

Zlatni Akcenti 2

Kupatilo u belom mermeru i pločicama u dve nijanse u kombinaciji sa zlatnim detaljima.

Set od keramike u zlatnoj boji uneće dozu luksuza i u najobičnije kupatilo.

Zlatni Akcenti 6
Zlatni Akcenti 8

Elegantno kupatilo kombinuje dezenirane pločice u toplim bojama, bele sanitarije i lavabo sa slavinama u zlatnoj boji. Poseban detalj predstavlja stakleni panel tuš kabine takođe u zlatnim nijansama.

Još zlatnih detalja iz naše ponude